The Southern Blues Rock Band

 

speelde 25 maart 2017 bij Café Pierke in Panningen

Wow, wat een mooie avond.

Recensie: Ton Wanten in Pierke, Panningen.

Zaterdag avond weer eens een keertje op stap gegaan, voelde me goed (voor de verandering ;) ) en besloten om naar de Southern Blues Rock Band te gaan kijken van... o.a. Ley Van den Beuken en Johan Philipsen. Het was lekker vol bij Café Pierke (Pier Marleen Janssen), met veel vrienden en bekenden! GENOTEN!! Met grote NOTEN!
Nu zijn jullie niet van mij gewend dat ik een recensie plaats op facebook, maar hier moet/wil ik echt een uitzondering maken en een lans breken voor een "Local Blues Band". Zoals men wel vaker zegt en schrijft: Support your Local Music. Vandaar dit stukje.
Ley was in vorm, en samen met een geweldige ritme sectie van drum en bass, begeleid door een zeer bescheiden maar goeie toetsenist, zet de band een geweldig stuk muziek neer!
Johan zingt zich de longen uit 't lijf en het is geweldig om te zien hoe de chemie van band in zeer positieve zin overslaat op het publiek.
Hoewel ik niet een grote fan ben van Blues-Rock, weet deze band me te boeien van begin tot eind. Dat heeft veel te maken met de diversiteit van de setlist. Ze zijn niet te bang om alleen maar Blues Rock te spelen, ook "Brother Booze" van Harry Muskee komt voorbij, voorzien van een ijzingwekkend, goede gitaarsolo. De band gaat zelfs zover dat ze "Hot Legs" van Rod Steward spelen, niet bepaald een nummer wat je verwacht van een Blues Rock formatie, maar ze zetten het erg goed "neer". Het publiek zingt en schreeuwt het refrein mee.
Hetzelfde geldt voor de cover van Paul Rogers" "Muddy Waters Blues", waarbij de koortjes haarzuiver gezongen worden.
"Stormy Monday" in de uitvoering van The Allman Brothers Band, was voor mij een van de hoogtepunten van de avond, Fantastisch gespeeld.
Kortom: een bezoek aan een lokale bluesband in een lokale kroeg heeft me een geweldige avond opgeleverd: smaakt naar meer!

SBRB Speelde:

 11 november Brulcontest in de Oefenbunker Heerlen

26 november in 't Schöpke (Veltum) in Venray

en speelt nog:

9 december in het café van Bluestraffic Goes Live in Helden 

 

 

 

 

Nieuwe songs:  Foxy Lady, Rattlesnake Shake , Summertime Blues e.v.a.

 

.


 Check eveneens YouTube en bekijk en beluister live-beelden/opnames van The SBRB vanuit de Witte Hoeve 5 april j.l. en vanuit de Oefenbunker in Landgraaf.

Ook is SBRB te volgen op Facebook.

*The Southern Blues Rock Band

Leadgitaar en zang: Ley van den Beuken

Keyboard en zang: Jack JC Peeters

Basgitaar: Gerard Bastiaans

Drums en zang: Marijn Vermeer

Leadzang en gitaar: Johan Philipsen

 

v.l.n.r. : Jack JC Peeters, Johan Philipsen, Ley van den Beuken, Marijn Vermeer en Gerard Bastiaans

Gewoon lekkere, stevige bluesrock !